Fototips: Bubblor

Hej, jag tänkte snabbt visa er hur man kan på ett enkelt sätt ta kort på bubblor. Det finns säkert flera olika tekniker man kan använda för att ta kort på bubblor, men jag använder mig hälst av denna.
 
1. Börja med att ta fram ett glas och sedan någon kolsyrad dryck (beroende på vilken färg du vill jobba med). Ju mer kolsyra, ju mer bubblor får du!
 
2. Ställ glaset mot ett fönster så att man får ett naturligt ljus och häll sedan i drickan i glaset. När du ska fota bubblorna kan du använda nästan vilket objektiv som hällst, men jag skulle nog föredra macro-objektiv. För att få bäst kvalite när du fotar bör du använda ett stadigt stativ. Använd även manuell fokus och ta några provbilder så du vet vart du ska ha din fokus.
När du tar bilder så va inte rädd för att ta massa bilder, utan det är bara bra! För ju mer bilder du har ju större chans har du att någon blir bra!
 
3. Sen när du har tagit dina bilder är det bara att ladda över dom på datorn och redigera dom så som du vill ha dom! På dessa två bilder har jag ökat kontrastet, lagt på mer skärpa och lagt på en blå ton.
 
Hoppas det kom till nytta och att ni lärde er något! ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0