Frukt/Grönsaks sallad

Jag hade tänkt att visa er ett recept på en ganska god frukt & grönsakssallad. Det första du behöver göra är då att tvätta händerna och ta fram detta:
1 Gurka
3 Kiwin
1 äpple
lite vindruvor

Skärbräda
Bunke att lägga allt i
kniv


1. Börja med att ta fram gurkan och hacka den i små, små bitar på valfritt sätt. Gurka är ganska ovanligt att ha i "frukt sallader" men vi andvänder det här för att man så få en mild och fräsch smak, om man inte vill det kan man klart hoppa över detta. Kan smaka lite konstigt för vissa som inte är vana.





2. Ta fram kiwina och dela dom på mitten, sedan så ska du ta bort allt skal och det kan bli lite svårt. Så jag föredrar att ni använder en stor sked och gräver ut självaste kiwin. Om det blir för svårt kan ni försöka skala av skalet! ;)
När ni gjort det så delar ni kiwin så att det blir mellanstora bitar, man kan även göra dom lite mindre om man vill det.






2. Under tiden man väntar på att kiwins saft ska rinna lite så tar man några röda vindruvor och sköljer av dom lite grann och häller sedan i dom i bunken med gurka. Och sedan har man även i kiwin.



3. Nu ska man ha i äpplet, man kan välja om man har med skal eller utan skal. Jag brukar blanda och denna gång blev det med skal. Precis som man gjorde med ´gurkan så hackar man äpplet i bitar och har sedan i det i bunken med det andra.





4. Nu är det bara dukningen kvar, till salladen så kan man dricka nästan vad som hällst. Men det jag tycker passar bäst är någon slags jordgubbssaft! :)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0